سنسور چشمی راه پله
وجود فناوری در زندگی انسانی و اهمیت آن در همه امور، اهمیت آن را دوچندان نموده است. یکی از این فناوریها، سنسور چشمی راه پله است که قادر به ایجاد امنیت در پلههای ساختمانی میباشد. ایجاد امنیت در تمام قسمتهای یک ساختمان، امری ضروری است و این سنسور کمک میکند تا این مهم، انجام شود.
فضای راهپله به دلیل مشاع بودن لازم نیست دائماً روشن باشد و برای روشنکردن این قسمت نباید انرژی برق را هدر داد. زمانی که راهپله در صورت حضور شخصی روشن گردد و پس از مدتی دوباره در حالت خاموشی قرار بگیرد، احتمالاً از سنسورهای چشمی استفاده شده است؛ این سنسورها به تحرکات افراد حساسیت نشان میدهند؛ از همین رو با ورود افرادی به راهپله، روشن شده، سپس خاموش میگردند. این سنسور به نامهای سنسور حرکتی و چشم راهپله نیز شناخته میشود. برای راهروها و پارکینگ نیز از همین سنسورهای حرکتی استفاده میکنند تا فضا روشن شود.
نسل قدیمی سنسور بهگونهای بود که یک کلید برای روشنکردن آنها وجود داشت، ولی بعد از اتمام تایمر به طور خودکار خاموش میشدند. نسل پیشرفتهتر با حساس بودن به تحرک روشن میشود و با وجود یک تایمر کوتاه مدت، اتوماتیک خاموش خواهد شد؛ مزایای استفاده از چنین فناوری، مواردی مانند صرفهجویی در انرژی، دوام لامپهای ساختمان، افزایش امنیت ساختمان، روشنایی مفید و بهموقع، تایمری با قابلیت تنظیم دستی، جلوگیری از انتشار آلودگیها بهخاطر حذف کلید بوده و مصارف متنوعی در سقف، نرده دیوارهها و … خواهد داشت.
با نصب چراغ سنسوردار، کمترین مصرف برق را داشته باشید.!
انواع سنسور چشمی راه پله
مؤلفههایی مانند نوع کاربرد و درجه دید، سنسورهای چشمی را به انواعی مختلف تقسیم میکنند. بعضی از سنسورهای حرکتی به نور محیط هم حساس هستند؛ به این معنی که در ساعات روز روشن نمیشوند. بعضی از نمونههای سنسور راه پله، کلیدی دارند که قادر است تا در وضعیت خودکار قرار بگیرد و مدت زمان روشن یا خاموش ماندن سنسورها را تنظیم کند و تا مادامی که تنظیمات جدید به کلیدها داده نشود، طبق برنامه قبلی کار میکند.
انواع سنسورهای چشمی براساس درجه
با پیشرفت پنلهای روشنایی، نمونه چراغهایی که با سنسور ساخته میشوند متنوعتر خواهند شد. با تفاسیر گفته شده انواع سنسورهای چشمی به شرح ذیل است:
🔶 سنسورهایی که ۱۴۰ درجه هستند و بهصورت توکار نصب میشوند، در راهروها نصب خواهند شد و با میدان دید ۱۴۰ درجهای خود محیط را روشن میکنند. برد روشنایی این سنسورها در حدود ۵/۲ تا ۱۰ متر است.
🔶 سنسورهایی که ۱۸۰ درجهای هستند عموماً بر روی دیوار تعبیه میشوند و کاربرد اصلی آنها در محوطه خارجی و فضاهای باز خواهد بود. برد روشنایی ۲۰ متری و میدان دید ۱۸۰ درجه از ویژگی این سنسور است.
🔶 نوعی از سنسورها، سقفی هستند که میدان دید ۳۶۰ درجهای آنها محیط را روشن میکند. راهپله و پارکینگ مناسبترین مکان برای تعبیه سنسورهای سقفی هستند و برد ۵/۲ تا ۱۲ متری آنها سبب شده است تا رایجترین سنسور چشمی تلقی شوند.
به سنسورهایی که یک لامپ متصل دارند، سنسور لامپ سرخود گفته میشود که بیانگر وجود یک لامپ است و سنسوری ۳۶۰ درجه در داخل خود دارد که به تحرک افراد حساس بوده و در صورت حضور آنها روشن خواهد شد؛ سنسورهای لامپ سرخود در برخی موارد ممکن است از نوع شارژی باشند که بالطبع بعد از اتمام شارژ بایستی تغذیه شوند. تعبیه این لامپها برای فضاهایی مناسب است که امکان سیمکشی در آنها وجود ندارد. این سنسورهای شارژری، عموماً زیر نرده راه پله یا جدارههای جنب راه پله نصب میشوند.
مدار سنسور راه پله
برای ساخت مدار سنسور راهپله، میتوان از ابزار آردوینو و فتوسل استفاده کرد که قادر به تنظیم تایمر به برای لامپها است. قبل از انجام کار لازم است تا با استفاده از سنسور فتوسل، نور موجود در فضا، تنظیم شود. فتوسل یا ال دی آر یک سنسور الکتریکی حساس به نور است که طراحی ساده و قیمت ارزانی داشته و به نوعی یک مقاومت است که در صورت تغییر میزان نور محیطی، مقاومت خروجی این سنسور نیز تغییر خواهد کرد. این سنسور امکان ثبت دقیق میزان نور موجود در محیط را ندارد، اما درباره تشخیص موقعیت سنسور اصلی، میتواند مفید واقع شود.
اگر فتوسل در نور ساعت روز قرار داشته باشد لزومی به روشنکردن لامپ احساس نمیشود، اما درصورتیکه در حالت تاریک محیط قرار گرفته باشد، لازم است تا یک لامپ به مدت چند ثانیه روشن بماند. یک قطعه مکمل برای فتوسل، که همان پی آی آر یا سنسور حرکتی است، تعبیه خواهد شد تا وجود افراد را تشخیص دهد.
تعبیه یک رله کنتاکت ۵ و یا ۱۲ ولتی برای روشنکردن چراغها کافی است. نوع برنامهریزی دستی موجود در سنسور قادر است تا تایمر موردنظر فرد را تنظیم کند؛ بهعنوانمثال میتوانیم میزان روشنایی سنسور در تاریکی را به مدت ۵ تا ۲۰ ثانیه تعریف کنیم. از مدارهایی که فتوسل در آنها نصب شده است میتوان بهعنوان دزدگیر نیز استفاده کرد. نحوه کار اعلام هشدار مانند همان روشنکردن لامپهاست، با این تفاوت که بهجای روشنکردن سنسور یک آژیر کوچک را فعال میکند. مزیت بزرگ استفاده از مقاومت فتوسل در مدار چشم راهپله صرفهجویی در انرژی برق است؛ چرا که در حالت اتوماتیک و بدون حضور افراد، لامپها را خاموش خواهد کرد.
نقشه مدار سنسور راه پله
تفسیر نقشه مدار سنسور راه پله به این صورت است که وجود یک سیم فاز و یک سیم نول برای به کار افتادن چراغ الزامی است. اگر در حالت استندبای به دلیل ورود افراد حساسیت نشان داد و محیط روشن شد، مقداری از انرژی را توسط همان سیم فاز بازمیگرداند. باید دانست که در زمان نصب چراغ ۳۶۰ درجهای، بایستی ارتفاع ۲/۵ تا ۳/۲ متری برای آن در نظر گرفته شود، چرا که میدان دید آن ۵ متر است. عملکرد بهینه مدار در گرو وجود لامپهای رشتهای است؛ از همین رو نسبت به چراغهای کممصرف در اولویت هستند و نوردهی را در زمان کمتری، انجام میدهند.
در صورتیکه ساعات روشنایی روز برای تست سنسور انتخاب گردد، بایستی ولوم لوکس در وضعیت خورشید قرار بگیرد تا سنسور مطابق نور در محیط تنظیم گردد. چراغهای مدار به ۶۰ ثانیه زمان برای آمادهبهکار شدن نیاز دارند و پس از نصب ممکن است اتفاقاتی بیفتد که طبیعی است. سنسورهای چشمی به دمای محیط حساس هستند و درصورتیکه در محیط گرمی مانند موتورخانه نصب شوند، حساسیت آنها بهصورت قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
با توجه به پیشرفت تکلونوژی و راحتتر شدن سبک زندگی، تجهیزات نور راه پلهها هم از این فضیه مستثنی نبوده و آنها هم پیشرفت چشمگیری را در جهت حفظ امنیت، صرفه جویی در مصرف برق و افزایش طول عمر لامپها داشته است. سنسور چشمی راه پله، بهترین گزینه برای ساختمانها محسوب میشود و با نصب آنها تا حد قابل توجهی در مصرف برق صرفه جویی میشود. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در پرتو گستران پرشین تماس بگیرید همچنین می توانید تجربیات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بروزرسانی ۱ آدز ۱۴۰۰