همانطوری که گفته شد، معماری نور در ساختمانهای دو طبقه باید بر اساس کاربرد آن ساختمان طراحی شود. اگر معماری بنا ارتفاع کمی داشته باشند، آن ساختمان، بهعنوان رستوران، گالری و یا کافیشاپ استفاده خواهد شد. معماری نوری این اماکن در ورودیها، تابلوها و پیش فضا خلاصه میشود.
نورپردازی خرد در این محیطها و حتی فضاهای شهری سبب میشود تا بینایی انسان در اولویت قرار بگیرد. در نورپردازی ساختمانهای دو طبقه که کاربری تجاری دارند، باید به ساختمانهای اطراف بنا نیز توجه کرد؛ برای مثال میتوان در یک ساختمان نورپردازی خطی ایجاد کرد بهگونهای که هنگام شب، یک توان نوری هماهنگ تولید شده باشد و محیط یکپارچهای را پوشش دهد.
بهترین نور برای این ساختمانها، نوع مخفی است؛ چرا که باید از خیرگی و دفع مخاطب جلوگیری نمود. قبلاً گفته شد که کاربرد هر ساختمان در معماری نور آن مکان تأثیر دارد؛ حال باید گفت که نمایی که ساختمان بر اساس آن ساخته شده است نیز باید در طرحریزی معماری نور، مد نظر قرار بگیرد.
ارتفاع ساختمانهای دو طبقه در صورتی که کاربرد مسکونی داشته باشند، سبب میشود تا رعایت چند نکته در معماری نوری ضروری باشد. این موارد عبارتاند از:
نورپردازی قاب پنجره، درنظرگرفتن خطوط عمودی و افقی در بنا، بهکار بردن رنگ نور مناسب با جدارهها، دقت به گوشهها، نورپردازی ستون، نورپردازی خط آسمانی بنا، عدم نورپردازی در مصالحی که رفلکس دارند و ایجاد تعادل در میزان نورپردازی.